Παράξενα

Τα «αυγά του Γκοτζίλα»: Τα εντόπισαν σε λίμνη και μοιάζουν με ζελέ


Δημοσίευση ΜΑΡ 20, 2024

Τα «αυγά του Γκοτζίλα»: Τα εντόπισαν σε λίμνη και μοιάζουν με ζελέ

Viral έγιναν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με μυστηριώδης οργανισμούς που βρέθηκαν σε λίμνη, αφού ονομάστηκαν περιπαικτικά «αυγά του Γκοτζίλα», γιατί παραπέμπουν στο διάσημο τέρας του κινηματογράφου.

Η ανακάλυψη έγινε στη λίμνη McGee Creek Reservoir από μέλη του Τμήματος Διατήρησης Άγριας Ζωής της Οκλαχόμα, ενώ δημοσίευσαν και τις σχετικές φωτογραφίες στα social media του οργανισμού.

«Αν κάνετε βαρκάδα κάπου όπως στη λίμνη McGee Creek, μπορεί να παρατηρήσετε αυτές τις παράξενες μπάλες που μοιάζουν με ζελέ και κρέμονται από βυθισμένα κλαδιά δέντρων», έγραφε η λεζάντα της δημοσίευσης.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι εικόνες έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου με αρκετούς χρήστες να απορούν με αυτό που έβλεπαν, ενώ ορισμένοι θεώρησαν ότι είναι επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έριξαν φως στο μυστήριο και ανέφεραν ότι οι γλοιώδεις σφαίρες είναι στην πραγματικότητα υδρόβιοι μικροοργανισμοί, γνωστοί ως βρυόζωα.

Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί τρέφονται με φύκια και σχηματίζουν αποικίες κατασκευάζοντας εξωσκελετούς που μοιάζουν με κοράλλια, οι οποίοι βρίσκονται προσκολλημένοι σε βυθισμένους βράχους, κλαδιά και άλλες δομές. Αυτοί οι εξωσκελετοί αποτελούνται από μια ουσία που ονομάζεται χιτίνη, η οποία σκληραίνει όταν στεγνώσει για να διατηρήσει τον οργανισμό μέχρι να επανυδατωθεί.

«Μην ανησυχείτε. Αυτά τα πλάσματα δεν αποτελούν κίνδυνο για εσάς ή την άγρια φύση», ανέφεραν οι ειδικοί και πρόσθεσαν ότι τα βρυόζωα είναι δείκτης καλής ποιότητας του περιβάλλοντος και του νερού.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb