Νέα

Πως ένα ελληνικό σήριαλ έσωσε 2000 ανθρώπους από βέβαιο θάνατο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 09, 2024

Πως ένα ελληνικό σήριαλ έσωσε 2000 ανθρώπους από βέβαιο θάνατο
pexels

Ο σόφος λαός έχει ένα ρητό, δεν κινδυνεύεις αν δεν έχει έρθει η ώρα σου. Δεν ξέρω αν συμφωνώ, αλλά στη παρακάτω ιστορία φαίνεται πως επαληθεύεται.

Ο μεγάλος σεισμός στις Αλκυονίδες το 1981, ήταν ο σεισμός που άλλαξε τη χώρα, αφού μετα το καταστροφικό του αποτέλεσμα άλλα όλοι οι όροι κατασκευής οικοδομών στη χώρα μας.

Στις το βράδυ στις 24 Φεβρουαρίου του 1981, η γη άρχισε να τρέμει σε περιοχές στην  Αθήνα, την Κόρινθο, τη Θήβα, τα Μέγαρα, και την Ελευσίνα.

Τα 6.7 ρίχτερ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές, και ο δεύτερος σεισμός που ακολούθησε κλίμακας 6,4 ρίχτερ αποτελείωσε το έργο του εγκέλαδου.

21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ενώ οι ζημιές στα κτίρια δεν μπορούσαν καν να υπολογιστούν από τα κλιμάκια του κράτους.

Μια απίστευτη ιστορία όμως συνέβη σε ένα χωριό της Κορίνθου. Στη Περαχώρα Κορινθίας, ζούσαν 2000 άτομα. Ο σεισμός κατέστρεψε τα περισσότερα σπίτια όμως δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα.

Οι κάτοικοι του χωριού είχαν πάει στο καφενείο για να δούνε το αγαπημένο τους σήριαλ, το "Φως του Αυγερινού". Ήταν από τα πρώτα σήριαλ που ήταν έγχρωμα, αλλά κανένας στο χωριό πλην του καφενείου δεν είχε έγχρωμη τηλεόραση.

Στο καφενείο δεν έπεφτε καρφίτσα, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν βρέθηκε κανένας κάτω από τα συντρίμμια.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb