Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Μαγειρεύονται μακαρόνια με κρύο νερό; To tweet που έγινε viral

Ένα tweet ήταν η αφορμή για να στηθεί ένας πραγματικός μαραθώνιος συνταγών

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 29, 2019

Μαγειρεύονται μακαρόνια με κρύο νερό; To tweet που έγινε viral

Ένα tweet ήταν η αφορμή για να στηθεί ένας πραγματικός μαραθώνιος συνταγών και απόψεων σχετικά με το πώς βράζουν σωστά τα μακαρόνια.

Ένας τύπος λοιπόν, πόσταρε πως η κοπέλα του πρόσθεσε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πριν καν βράσει το νερό. Αυτή η παρατήρηση ενέπνευσε ένα σωρό διάσημους σεφ όπως τον Alton Brown από το Food Network και τον J. Kenji López-Alt που είπαν την άποψή τους! 

"Αν και σίγουρα μπορείτε να μαγειρεύετε ζυμαρικά σε κρύο νερό, συνήθως αυτό προκαλεί μια αλλαγή στη γεύση, επειδή το άμυλο έχει περισσότερο χρόνο για απελευθερωθεί", ανέφερε άλλος μάγειρας στο Twitter.

"Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται περισσότερα λεπτά από όσα πρέπει, δηλαδή όταν το νερό έχει βράσει μπορεί επίσης να έχουν μια αύξηση στον γλυκαιμικό δείκτη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, η πρωτεΐνη και το άμυλο αλληλεπιδρούν και αλλάζει η σύθεση".

"Το μαγείρεμα ζυμαρικών στο βρασμένο αλατισμένο νερό επιτρέπει στο νερό να απορροφάται αργά από τα ζυμαρικά", είπε. "Οι πρωτεΐνες και το άμυλο έχουν λίγο χρόνο για να αλληλεπιδράσουν, δίνοντάς σας ένα τέλειο al dente αποτέλεσμα. Το αλατισμένο, περιτυλιγμένο, βρασμένο νερό εξασφαλίζει επίσης ότι τα ζυμαρικά δεν κολλάνε καθώς το άμυλο απελευθερώνεται" έγραψε κάποιος άλλος στο Twitter.

Ο Alton Brown πάντως προτείνει να το δοκιμάσετε! Δείτε τη συνταγή Cold Water Pasta.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb