Ψυχαγωγία

Πωλήθηκε το πιο ακριβό κομμάτι Lego: Η τιμή πώλησης που άφησε άναυδους τους συλλέκτες


Δημοσίευση ΜΑΡ 17, 2024

Πωλήθηκε το πιο ακριβό κομμάτι Lego: Η τιμή πώλησης που άφησε άναυδους τους συλλέκτες

Η πώληση της χρυσής μάσκας Lego αποτελεί απόδειξη των μοναδικών ανακαλύψεων που μπορούν να προκύψουν από τα πιο απροσδόκητα μέρη.

Σε μια εκπληκτική τροπή των γεγονότων, ένα κομμάτι Lego από χρυσό 14 καρατίων, το οποίο αρχικά κοστολογήθηκε μόλις στα 13 ευρώ, εκτοξεύτηκε σε αξία, και τελικά πουλήθηκε πάνω από 16.000 ευρώ σε μια δημοπρασία Goodwill στην Πενσυλβάνια. Η αξιοσημείωτη αυτή ανακάλυψη έγινε στο κατάστημα Du Bois Goodwill, όπου οι εργαζόμενοι, ξεσκονίζοντας μια σακούλα με κοσμήματα από το State College Goodwill, έπεσαν πάνω σε μια μικρή, φαινομενικά συνηθισμένη μάσκα Lego Bionicle που είχε φωλιάσει μέσα.

Ο αντιπρόεδρος του ηλεκτρονικού εμπορίου και της τεχνολογίας της Goodwill στη Βόρεια Κεντρική Πενσυλβάνια, μοιράστηκε το απροσδόκητο ταξίδι του κομματιού Lego με το περιοδικό People. Η αρχική τιμή της ηλεκτρονικής καταχώρισης είχε οριστεί στα 13 ευρώ. Ωστόσο, η πραγματική αξία του αντικειμένου έγινε σύντομα εμφανής, καθώς άρχισαν να καταφθάνουν ερωτήσεις και προσφορές, με τους πιθανούς αγοραστές να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ.

Περαιτέρω έρευνα από τους εργαζόμενους της Goodwill αποκάλυψε ότι το κομμάτι δεν ήταν ένα συνηθισμένο εξάρτημα παιχνιδιού, αλλά μια εξαιρετικά σπάνια μάσκα «Kanohi Hau», από την οποία μόνο 30 δημιουργήθηκαν ποτέ από την Lego. «Ήταν ένα δώρο, και υπήρχαν 25, πιστεύω, που δόθηκαν και πέντε παρέμειναν για ανθρώπους που πραγματικά εργάζονταν στην Lego. Έτσι, 23 χρόνια αργότερα, μία από αυτές επανεμφανίζεται και είναι πραγματικά μοναδική», εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ανακάλυψη της σπανιότητας και της αξίας της χρυσής μάσκας οδήγησε στη δημοπρασία της, όπου τελικά πουλήθηκε για 16.100 ευρώ σε έναν ανώνυμο συλλέκτη. Η πώληση αυτή εκτόξευσε τη μάσκα Kanohi Hau στα βιβλία των ρεκόρ, καθιστώντας την το ακριβότερο κομμάτι Lego που έχει πουληθεί ποτέ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένα τούβλο 2x4 από ατόφιο χρυσό 14 καρατίων, το οποίο πωλήθηκε για 13.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb