Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Νέα

Ο μεγαλύτερος μύθος για τα ποντίκια και το τυρί καταρρίπτεται

Κι όμως δεν ισχύουν όσα ξέραμε

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 19, 2021

Ο μεγαλύτερος μύθος για τα ποντίκια και το τυρί καταρρίπτεται

Aν σας αρέσουν τα κινούμενα σχέδια, τότε σίγουρα θα έχετε δει πώς ο Tom προσπαθεί να δελεάσει τον Jerry με ένα κομμάτι τυρί έτσι ώστε να βγει από την φωλιά του. 

Ωστόσο, τα περισσότερα ποντίκια δεν είναι χαριτωμένοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Συγκεκριμένα, τα ποντίκια είναι τρωκτικά. Όπως τα περισσότερα τρωκτικά, τα ποντίκια τρώνε συνήθως μια διατροφή φρούτων, λαχανικών και καρπών. Ωστόσο, όπως και άλλα τρωκτικά, τα ποντίκια μπορούν και θα φάνε σχεδόν οτιδήποτε. Αυτό περιλαμβάνει έντομα, άλλα ζώα και… ναι… ακόμη και τυρί!

Αλλά αγαπούν τα ποντίκια το τυρί; Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η απάντηση είναι "όχι".

Πρώτον, το τυρί δεν είναι ο τύπος των τροφίμων που διατίθεται εύκολα σε περιοχές όπου συνήθως ζουν τα ποντίκια. Έτσι, αφού δεν το συναντούν αρκετά συχνά για να αναπτύξουν μια ιδιαίτερη αγάπη για το τυρί, δεν το προτιμούν.

Επιπλέον, τα ποντίκια έχουν πολύ ευαίσθητες μύτες. Οι έντονες, πικάντικες μυρωδιές των περισσότερων τυριών πιθανότατα τείνουν να απομακρύνουν τα ποντίκια αντί να τα πλησιάσουν.

Τέλος, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ποντίκια τείνουν να προτιμούν τρόφιμα με άφθονη ζάχαρη. Το τυρί αποτελείται από πρωτεΐνες που συνήθως δεν είναι γλυκές. Γι 'αυτό είναι πιο πιθανό να πιάσετε ένα ποντίκι σε μια παγίδα με δόλωμα με ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας παρά ένα κομμάτι τυρί.

Τότε από πού προήλθε αυτός ο μύθος; Δεν υπάρχει καμία απάντηση για αυτήν την ερώτηση. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι πηγαίνει πίσω στο πώς οι άνθρωποι αποθηκεύουν τα τρόφιμα τους. Πριν από χρόνια, οι άνθρωποι αποθηκεύουν σπόρους σε γυάλινα βάζα και κρέατα που κρέμονται ψηλά. Το τυρί, από την άλλη πλευρά, τοποθετήθηκε στο ράφι. Αυτό το έκανε έναν εύκολο στόχο για ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως ποντίκια.

Έτσι, τα ποντίκια έτρωγαν τυρί επειδή ήταν βολικό, όχι επειδή τους άρεσε!

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb