Dolce Vita

Tasteatlas: Από 1350 είδη, ποια ελληνικά τυριά έφτασαν στην κορυφή της λίστας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 26, 2022

Tasteatlas: Από 1350 είδη, ποια ελληνικά τυριά έφτασαν στην κορυφή της λίστας

Το Tasteatlas που είναι παγκοσμίως γνωστό για τη λατρεία του στο φαγητό ανά τον κόσμο, ανέδειξε στη λίστα του όχι ένα, όχι δύο,όχι τρία αλλά 13 ελληνικά τυριά!

Αν και την πρωτιά μας την έφαγε το τυρί Canastra, τα ελληνικά τυριά σαρώνουν στη λίστα! Στη δεύτερη θέση το καλαθάκι Λήμνου, το αγαπημένο λευκό τυρί, από αιγοπρόβειο γάλα, αποκλειστικά από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στα λιβάδια της Λήμνου.

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κομμάτι Μετσοβόνε,  το βαρύ αγελαδινό τυρί με τη βασιλική γεύση, ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τυριά! 

Έπειτα, τρίτη στη σειρά η πεντανόστιμη γραβιέρα Νάξου, το σκληρό κίτρινο τυράκι με τη βουτυράτη, πλούσια γεύση του, και συνεχίζουμε με το κεφαλοτύρι, τη βραβιέρα Κρήτης που έχει βάση το πρόβειο γάλα. 

Πάμε πιο κάτω να συναντήσουμε το τόσο νόστιμο γαλοτύρι (που τρώγεται ιδανικά με φρέσκο ψωμάκι) και συνεχίζουμε με το τυρί Σαν Μιχάλη - ένα από τα πιο σπάνια τυριά παγκοσμίως, καθώς παράγεται μόνο σε 2 τυροκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο, στο μικρό νησί της Σύρου, μόνο με γάλα από τις λίγες αγελάδες του νησιού.

Εννοείται η λίστα συμπεριλαμβάνει την κεφαλογραβιέρα, την κοπανιστή, το λαδοτύρι Μυτιλήνης με την αλμυρή, ελαφρά πικάντικη γεύση.

Ξυνομυζήθρα Κρήτης, κασεράκι και ανθότυρο κλείνουν τη χρυσή 13άδα! 

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb