Dolce Vita

Αυτές τις τροφές καλύτερα μην τις βάζετε στο ψυγείο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 24, 2022

Αυτές τις τροφές καλύτερα μην τις βάζετε στο ψυγείο
@lira_n4 via Twenty20

Πολλές τροφές χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρηθούν, οπότε πάντα το ψυγείο είναι απαραίτητο. Οι ειδικοί όμως λένε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν συνιστώνται για όλες τις τροφές, αφού υπάρχει περίπτωση να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία μας.

Για παράδειγμα τις παρακάτω 4 τροφές θα ήταν καλό να μην τις βάζατε στο ψυγείο…

Ανοιχτές κονσέρβες

Οι ανοιχτές κονσέρβες με υπολείμματα φαγητού δεν είναι καλό να μπαίνουν στο ψυγείο, αφού υπάρχει πιθανότητα να γίνει έκχυση μετάλλων από την κονσέρβα στο φαγητό. Βάλτε καλύτερα το περιεχόμενο της κονσέρβας σε ένα γυάλινο δοχείο και στην συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο και διατηρήστε το για όσο χρόνο προβλέπεται για κάθε τρόφιμο.

Πατάτες

Οι πατάτες είναι καλό να φυλάσσονται σε αν σκοτεινό και δροσερό μέρος, ιδανικά αν υπάρχει στο υπόγειο. Αν βάλετε τις πατάτες στο ψυγείο, το άμυλο θα μετατραπεί σε σάκχαρα και θα καταστρέψει τη γεύση τους.

Κρεμμύδια

Το προτιμότερο είναι να τοποθετείτε τα κρεμμύδια σε ξηρό, δροσερό και αεριζόμενο χώρο. Το ψυγείο είναι αρκετά υγρό και μπορεί να τα κάνει να βλαστήσουν. Όπως και στις πατάτες επίσης, το άμυλο θα μετατραπεί σε ζάχαρη.

Άγουρες μπανάνες

Οι μπανάνες ευδοκιμούν σε θερμό κλίμα, αφού πρόκειται για τροπικό φρούτο. Στις χαμηλές θερμοκρασίες η διαδικασία ωρίμανσης διακόπτεται με τις φλούδες να μαυρίζουν, γιατί το κρύο διασπά τα τοιχώματα των κυττάρων του φλοιού, προκαλώντας παραγωγή μελανίνης. Οι εταιρείες που εμπορεύονται μπανάνες συνιστούν να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν και μετά να τις μεταφέρουμε στο ψυγείο, για μερικές ημέρες ακόμα.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb