Dolce Vita

Πέντε φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΥΓ 02, 2022

Πέντε φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά
@D_Yarko via Twenty20

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από τα κουνούπια το καλοκαίρι. Τα όμορφα βράδια του μπορούν να χαλάσουν από έναν ενοχλητικό ήχο ή τσίμπημα. Ο ύπνος μπορεί να χαλάσει, αλλά υπάρχουν φυσικοί και απλοί τρόποι να τα κρατήσετε μακριά.

Όπως οι παρακάτω πέντε:

Να τρώτε περισσότερο σκόρδο

Μπορεί να διώχνει τα κουνούπια, αλλά απωθεί και τους ανθρώπους. Ωστόσο έχει διαπιστωθεί, πως αν καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα σκόρδου, το λάδι του απελευθερώνεται από τους πόρους μας. Το λάδι του σκόρδου μετατρέπεται σε κάτι σαν φράγμα και διώχνει τα κουνούπια μακριά.

Φωτεινά και χαρούμενα χρώματα στα ρούχα

Καλό είναι να αποφεύγουμε τα σκουρόχρωμα ρούχα, αφού όπως φαίνεται τα σκούρα χρώματα τραβάνε περισσότερο την προσοχή των κουνουπιών.

Λεμόνι

Κόψτε μερικές φέτες λεμόνι και βάλτε τις στην βεράντα σας ή στο τραπεζάκι του κήπου. Η μυρωδιά τους απομακρύνει τα κουνούπια.

Λεβάντα

Οι άνθρωποι λατρεύουν την μυρωδιά της λεβάντας, αλλά όχι τα κουνούπια. Πάρτε μια κορδέλα ρίξτε της μερικές σταγόνες λεβάντας και βάλτε την γύρω από ένα ανοιχτό παράθυρο. Αυτό θα αποθαρρύνει τα κουνούπια να μπουν μέσα.

Μαζέψτε τα λιμνάζοντα νερά

Είναι το μέρος όπου τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους. Προσπαθήστε να μην έχετε στην βεράντα ή τον κήπο, κουβάδες με νερό, πιατάκια φυτών, μουσαμάδες, φραγμένες υδρορροές ή ότι άλλο μπορεί να γεμίσει νερό και να προσελκύσει τα κουνούπια.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb