Παράξενα

Τα 5 πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 17, 2022

Τα 5 πιο παράξενα ρεκόρ Γκίνες
@cnn.com

Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες είναι ένα από τα πιο θρυλικά βιβλία της ιστορίας, όχι μόνο γιατί καταγράφει τα ανθρώπινα και μη ρεκόρ σε όλον τον πλανήτη, αλλά γιατί ανανεώνεται συνέχεια για να μας χαρίσει νέες συγκινήσεις.

Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 1955. Από τότε τα ρεκόρ που έχει καταγράψει είναι περισσότερα από 40 χιλιάδες, τα οποία σχετίζονται είτε με φαινόμενα της φύσης, είτε με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, είτε με παράξενες δεξιότητες.

Τα τελευταία δεν είναι ουκ ολίγα και ίσως τα 5 που ακολουθούν είναι τα πιο παράξενα ανάμεσα από τα πολλά.

Το κουνελάκι με τα περισσότερα καρφώματα

Το μπάσκετ δεν το κατέχουν μόνο οι superstar του NBA και οι χιλιάδες καλαθοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο, αλλά απ’ ότι φαίνεται και τα κουνέλια. Ο Μπίνι από την Καλιφόρνια, έκανε ρεκόρ σημειώνοντας τα περισσότερα καρφώματα σε μια μικρή μπασκέτα μέσα σε ένα λεπτό. Το κουνελάκι μετά το ρεκόρ έγινε διάσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για άλλες δεξιότητές του, όπως για παράδειγμα να παίζει πιάνο.

Η γυναίκα με τη μεγαλύτερη περούκα

Στο βιβλίο των ρεκόρ μπήκε η σχεδιάστρια της Kelly Hanson, ειδική κομμώτρια στο επάγγελμα. Αλλά τη φόρεσε η Drew Barrymore κατά τη διάρκεια του The Tonight Show, τον Ιανουάριο του 2017. Η δημιουργός της πάντως προειδοποιεί πως για να στέκεται χρειάζεται πάρα πολλή λακ, ενώ όποιος τη φορέσει θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα γιατί είναι πολύ βαριά.

Οι περισσότερες περιστροφές με χούλα χουπ

Η γυναίκα που κάνει περιστροφές με τα περισσότερα χούλα χουπ γύρω της, είναι η Marawa Ibrahim από την Αυστραλία. Με πόσα κατάφερε να κάνει; 300 παρακαλώ. Η ίδια κάνει μάλιστα και show στο Σίδνεϊ, ενώ ταυτόχρονα είναι και πτυχιούχος σε αυτό αφού έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα στο Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνών του Τσίρκου της Αυστραλίας, με ειδίκευση στα χούλα χουπ. Από το 2012 μαζί με μια ομάδα γυναικών, κάνει περιοδεία σε όλον τον κόσμο.

Ο άνδρας που κόλλησε τα περισσότερα κουτάκι αναψυκτικών στο πρόσωπό του

Μόλις πριν από τρεις μήνες, ο Jamie Keeton από την πολιτεία του Ουισκόνσιν, κατάφερε να κάνει βεντούζες 10 κουτάκια αναψυκτικών στο πρόσωπό του. Για να κάνει ρεκόρ, έπρεπε να τα κρατήσει όλα στη θέση τους για 5 δευτερόλεπτα. Και τελικά τα κατάφερε.

Όπως εξήγησε, η παράξενη αυτή του ικανότητα, οφείλεται σε μια ιατρική πάθηση, που κάνει το δέρμα του να λειτουργεί σαν μαγνήτης. Το ανακάλυψε στα 7 του χρόνια, ενώ θεωρεί πως είναι «μεταλλαγμένος».

Η μεγαλύτερη συλλογή από οδοντόπαστες

Πολλές οδοντόπαστες, έχουμε πάρει όλοι στη ζωή μας. Αλλά τις ανοίγουμε, τις χρησιμοποιούμε και τις πετάμε. Ο οδοντίατρος Val Kolpakov από τη Γεωργία όμως, τις κρατά σαν θησαυρό. Το 2012, όταν έκανε το ρεκόρ, είχε 2.037 διαφορετικές οδοντόπαστες, ενώ το 2020, ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τις 3.000. Η συλλογή του περιλαμβάνει οδοντόπαστες από τη Ρωσία, την Κίνα, την Κορέα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb