Ψυχαγωγία

Σασμός: Που βρίσκεται το καφενείο που βλέπουμε στη σειρά

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 01, 2022

Σασμός: Που βρίσκεται το καφενείο που βλέπουμε στη σειρά
@youtube.com/UpStories

Μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης είναι ο «Σασμός». Η ιστορία του εκτυλίσσεται στην Κρήτη και το χωριό Άνω Ποροία.

Αρκετά από τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη, αλλά απ’ ότι φαίνεται όχι όλα. Για παράδειγμα το καφενείο που βλέπουμε συνεχώς στη σειρά δεν βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά στην Αττική και πρόκειται για το καφενείο του Παντελή.

Το καφενείο του Παντελή εμφανίζεται πολύ συχνά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Πρόκειται για έναν χώρο διαφορετικό, που έχει μετατραπεί σε καφενείο για χάρη των γυρισμάτων. Είναι το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη το οποίο βρίσκεται στην Παιανία, με τον χώρο να επιμελείται ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνης Χαλκιάς.

Και πράγματι, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού θυμίζει πλέον ένα αυθεντικό καφενείο χωριού. Το κανάλι του YouTube «UpStories» μας κάνει μια βόλτα ως εκεί μέσω drone.

Όσον αφορά το Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη στην Παιανία, αποτελεί έναν χώρο που συγκεντρώνει συλλογές της μεσογείτικης αττικής λαογραφίας των τελευταίων αιώνων. Η συλλογή δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη Αλέξανδρο Πηλιούνη. Στα 3,5 στρέμματα τις έκτασης, βρίσκονται αρκετά κτήρια, ένας μεγάλος κήπος και φυσικά ο χώρος που έχει μετατραπεί σε καφενείο για τη σειρά. Το Μουσείο Πηλιούνη εκτός από τις συλλογές, πολύ συχνά φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ το επισκέπτονται και σχολεία.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb