Dolce Vita

Πώς να πλύνετε τα πιάτα πιο γρήγορα και πιο εύκολα

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 06, 2023

Πώς να πλύνετε τα πιάτα πιο γρήγορα και πιο εύκολα
Photo by Marek Studzinski on Unsplash

Αν πλένετε πιάτα στο χέρι, τότε ξέρετε ότι πρόκειται για μια από τις πιο άχαρες δουλειές του σπιτιού. Για να το κάνετε πιο εύκολο και πιο γρήγορο, βρήκαμε 7 συμβουλές ώστε να μην περνάτε πολύ χρόνο πάνω από τον νεροχύτη.

Να πλένετε με ζεστό νερό

Όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο πιο εύκολα θα φεύγουν τα υπολείμματα των τροφών, αφού μερικά είναι πολύ δύσκολο να φύγουν με κρύο νερό αλλά και με ένα απλό τρίψιμο.

Κρύο νερό στη σωστή στιγμή

Ενώ το ζεστό νερό είναι όπλο για τα επίμονα υπολείμματα των τροφών, ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα στο πλύσιμο των πιάτων είναι να ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Αν τα υπολείμματα έχουν προκύψει από τροφές με άμυλο, όπως για παράδειγμα οι πατάτες, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό. Για τις υπόλοιπες τροφές, το χεστό είναι η κύρια επιλογή.

Να φοράτε γάντια

Το ζεστό νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς γάντια, οπότε είναι κα΄τι βασικό στο πλύσιμο.

Αλάτι για τα λίπη

Μαζί με το απορρυπαντικό, το αλάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αφαιρεθούν τα λίπη, όντας παράλληλα ήπιο με τα σκεύη. Δοκιμάστε πρώτα να τα τρίψετε με λίγο αλάτι πριν τα σαπουνίσετε.

Καλύτερο απορρυπαντικό

Το σωστό πλύσιμο των πιάτων δεν γίνεται χωρίς απορρυπαντικό. Αγοράστε ένα ελάχιστα ακριβότερο και συμπυκνωμένο απορρυπαντικό, που θα κάνει καλύτερη δουλειά. Δεν έχει νόημα να πάρετε ένα φθηνότερο, αφού θα τελειώσει πιο γρήγορα και θα ξοδέψετε περισσότερο νερό για το πλύσιμο.

Να πλένετε πρώτα τα πιο καθαρά σκεύη

Να πλένετε πρώτα τα σκεύη που χρειάζονται πιο λίγο χρόνο τριψίματος ή σαπουνίσματος, όπως τα ποτήρια, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα και αφήστε τελευταία κατσαρόλες και τηγάνια, που θέλουν περισσότερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, λίπη και υπολείμματα, δεν θα μεταφερθούν στα υπόλοιπα σκεύη που είναι καθαρότερα.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb