Νέα

Σήμερα έμαθα: Γιατί αν σε κλωτσήσουν στα αχαμνά πονάει η κοιλιά σου;

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 26, 2023

Σήμερα έμαθα: Γιατί αν σε κλωτσήσουν στα αχαμνά πονάει η κοιλιά σου;
@profootballtalk.nbcsports.com

Όταν κάποιος κλωτσήσει έναν άνδρα στα στους όρχεις, τότε θα πονέσει και στην κοιλιακή χώρα και όχι μόνο στην ευαίσθητη περιοχή που χτυπήθηκε.

Οι όρχεις σχηματίζονται αρχικά στην κοιλιά κοντά στο στομάχι και τα νεφρά. Τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία παραμένουν συνδεδεμένα σε αυτήν την περιοχή, ακόμη και μετά την πτώση τους. Έτσι, όταν ένας άντρας δέχεται κλωτσιά εκεί ή με κάποιον άλλο τρόπο δέχεται μια πίεση στα αχαμνά του, ο πόνος που εμπλέκεται ταξιδεύει από κάθε όρχι στην κοιλιακή κοιλότητα, μέσω του σπερματικού πλέγματος, που είναι το κύριο νεύρο κάθε όρχεως, και στη συνέχεια στη σπονδυλική στήλη.

Μαζί με τον πόνο στην κοιλιά, υπάρχουν πολλοί άνδρες που αισθάνονται και ναυτία, κάτι που οφείλεται στην αντίδραση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Η ικανότητα του σώματος αν αντέξει αυτή την αντίδραση, καθορίζει αν κάποιος θα ξεράσει όταν τον κλωτσήσουν στην ευαίσθητη περιοχή του.

Οπότε μια κλωτσιά στα αχαμνά σημαίνει, δυνατό πόνο στους όρχεις, δυνατό πόνο στην κοιλιά, λίγη ναυτία και μια πιθανότητα εμετού. Προστατέψτε τους όσο καλύτερα μπορείτε.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb