Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Γιατί η είσοδος στα αεροπλάνα γίνεται μόνο από τα αριστερά

Υπάρχουν λόγοι που το εξηγούν

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΦΕΒ 13, 2023

Γιατί η είσοδος στα αεροπλάνα γίνεται μόνο από τα αριστερά

Ένα από αυτά είναι το ότι η είσοδος των επιβατών σε αυτά γίνεται πάντα από την αριστερή πλευρά. Αν είσαι λίγο παρατηρητικός θα έχεις δει ότι κανένα αεροπλάνο δε δίνει πρόσβαση στους επιβάτες για να μπαίνουν από τα δεξιά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει όχι επειδή εκεί δεν υπάρχει πόρτα. Ούτε γιατί είναι κάποια παράδοση από τα πρώτα αεροπλάνα της γης. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι επιβάτες μπαίνουν πάντα από τα αριστερά.

Αρχικά με το να γίνεται η επιβίβαση πάντα από την αριστερή πλευρά, οι επιβάτες δεν μπερδεύονται ποτέ στα πόδια του πληρώματος και του λοιπού προσωπικού. Γιατί το προσωπικό οποίο χρησιμοποιεί τη δεξιά πλευρά για να κάνει τον ανεφοδιασμό και να φορτώνει τις αποσκευές.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τη θέση του κυβερνήτη στα αεροπλάνα που είναι σχεδόν πάντα στην αριστερή θέση. Έτσι είναι πιο εύκολο και πιο χρήσιμο για τον πιλότο να μπορεί να εκτιμά την απόσταση του αεροσκάφους από τα terminal του αεροδρομίου. Ακολούθως μπορεί να σταματά το αεροσκάφος στο σωστό σημείο για να κάθεται καλά η φυσούνα.

Μια άλλη εξήγηση έχει τις ρίζες της στη ναυτική παράδοση. Χάρη στο ότι παλαιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιβάζονται στις βάρκες μόνο από την αριστερή πλευρά οι σχεδιαστές αεροπλάνων ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb