Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Ο εγκέφαλος βλέπει το :‑) σαν πραγματικό χαμόγελο

Τι σου κάνει η τεχνολογία...


Δημοσίευση ΦΕΒ 23, 2014

Ο εγκέφαλος βλέπει το :‑) σαν πραγματικό χαμόγελο

Κι όμως, πλέον ο εγκέφαλός μας, μετά από τόσα χρόνια εξοικείωσης, αντιλαμβάνεται το σύμβολο :-) σαν ένα πραγματικό χαμόγελο.

Το χαμογελαστό και το λυπημένο emoticon [ :-) και :-( αντίστοιχα] που πρωτοεμφανίστηκαν το 1982, σήμερα είναι πλήρως ενταγμένα στην καθημερινότητά μας.

Δημιουργήθηκαν από τον Σκοτ Φάλμαν, ο οποίος πρότεινε τη χρήση τους ως αναπαραστάσεις του ανθρώπινου προσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ.

Ο Δρ Όουεν Τσέρτις και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Flinders της Aδελαΐδας παρακολούθησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου σε 20 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να κοιτάξουν πραγματικά πρόσωπα, χαμογελαστά emoticon ή αλληλουχίες χαρακτήρων χωρίς νόημα. Τα emoticon και τα πρόσωπα προκαλούσαν στον εγκέφαλο την ίδια δραστηριότητα. Αν όμως παρουσιάζονταν μπροστά τους με διαφορετική σειρά, π.χ. (-: , τότε ο εγκέφαλος δεν τα αντιλαμβανόταν ως emoticons, αλλά ως απλά σύμβολα.

H μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Social Neuroscience».

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb