Dolce Vita

5 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε με υγρά μαντήλια

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΦΕΒ 25, 2023

5 πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζουμε με υγρά μαντήλια
@enimerotiko.gr

Τα υγρά μαντήλια χρησιμεύουν στο να καθαρίζουμε επιφάνειες και τα χρησιμοποιούμε πολλές φορές στην καθημερινότητά μας. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα, ωστόσο δεν κάνουν για όλες τις περιπτώσεις, όπως οι 5 παρακάτω όπου δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.

Άβαφο ξύλο

Τα υγρά μαντήλια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε απλό και άβαφο ξύλο, γιατί το τελευταίο είναι πορώδες και του κάνει κακό.

Απορροφητικές επιφάνειες

Να αποφύγετε να τα χρησιμοποιείτε σε εκτεθειμένες, ημιτελείς, γυαλισμένες φθαρμένες και απορροφητικές επιφάνειες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφύγετε να καθαρίζετε το χαλί με μαντηλάκια.

Παιδικά παιχνίδια

Η πανδημία ίσως μας δίδαξε να καθαρίζουμε τα παιχνίδια με υγρά μαντήλια, αλλά μετά θα πρέπει να τα ξεπλένουμε και με νερό, γιατί τα παιδιά τείνουν να βάζουν τα παιχνίδια στο στόμα τους. Το ίδιο ισχύει και για αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, όπως πιρούνια και ποτήρια.

Το πρόσωπό μας

Μπορεί να είναι προφανές αλλά είναι και σημαντικό. Τα υγρά μαντήλια δεν είναι για τον καθαρισμό του δέρματος, εκτός από τα μωρομάντηλα ή εκείνα που προορίζονται για τα χέρια. Πολλές είναι οι χρήσεις των υγρών μαντηλιών, αλλά όχι για τον προσωπικό μας καθαρισμό.

Κάποια μέταλλα

Τα υγρά μαντήλια δεν αντιδρούν καλά με κάποια μέταλλα και μπορούν να αφαιρέσουν τη γυαλάδα τους. Αυτά δεν μπορεί να είναι χαλκός, αλουμίνιο και κάποιες άλλες γυαλιστερές επιφάνειες.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb