ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 04, 2023

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σφουγγάρι με το οποίο πλένουμε τα πιάτα είναι εστία μικροβίων και κάποια στιγμή θα πρέπει να το αλλάζουμε. Ποιες όμως είναι οι ενδείξεις για να το καταλάβουμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ συχνά, έχουμε αρκετά σφουγγάρια κουζίνας σε ένα ντουλάπι κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε πρέπει να πετάξουμε το παλιό και να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο.

Υπάρχει γενικός κανόνας και λέει ότι πρέπει να τα αντικαθιστούμε κάθε δυο με τέσσερις εβδομάδες, πάντα ανάλογα με τη χρήση και τη φροντίδα. Ωστόσο υπάρχουν και τρεις ενδείξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε το πότε.

Έχει χάσει το χρώμα του ή έχει μόνιμους λεκέδες

Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει ένα σφουγγάρι μόνο από την εικόνα του. Σε γενικές γραμμές, οι λεκέδες που προέρχονται από το πλύσιμο των πιάτων, φέυγουν σχετικά εύκολα. Αλλά αν εξακολουθεί να έχει λεκέδες μετά από ένα καλό πλύσιμο, τότε θα πρέπει να το αλλάξετε.

Δυσάρεστη οσμή

Η μυρωδία που βγάζει ένα σφουγγάρι μπορεί να δείξει την κατάστασή του. Τα υφάσματα άλλωστε που παραμένουν υγρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και μια δυσάρεστη μυρωδιά. Το σφουγγάρι για τα πιάτα δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα.

Δεν θυμάστε πότε το αλλάξατε τελευταία φορά

Αν τόση ώρα προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε αλλάξατε το σφουγγάρι και δεν μπορείτε, τότε αυτό από μόνο του είναι ένα σημάδι. Αν κρατήσετε ένα σφουγγα΄ρι μέχρι και τέσσερις εβδομάδες, φροντίζετε να το καθαρίζετε τακτικά και καλά. Αν μαγειρεύετε πολύ και πλένετε κατσαρόλες και τηγάνια, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε νωρίτερα απο κάποιον που δεν χρησιμοποιεί μαγειρικά σκεύη και δεν καθαρίζει υπολείμματα τροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb