ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φαγητό που θα σε κάνει να ζήσεις τουλάχιστον 4 χρόνια περισσότερο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 16, 2023

Το φαγητό που θα σε κάνει να ζήσεις τουλάχιστον 4 χρόνια περισσότερο
Photo by Betty Subrizi on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν πολλά χρόνια. Μέχρι και έναν αιώνα. Η διατροφή σε αυτό παίζει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Και υπάρχει μια τροφή που μπορεί να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσετε τουλάχιστον κατά τέσσερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι τρώνε οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο; Πολλά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τροφές ολικής άλεσης και όχι πολλά ζωικά προϊόντα. Αυτή που θα σου δώσει χρόνο ζωής είναι τα φασόλια.

«Ο star της μακροζωίας είναι τα φασόλια. Ένα φλιτζάνι την ημέρα σου δίνει 4 χρόνια επιπλέον ζωής», λέει ο συγγραφέας Dan Buettner. Και σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε μετά από πολλά χρόνια ερευνών στις Μπλε Ζώνες, στις περιοχές δηλαδή που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο.

Μια αλλη έρευνα από το Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health, δείχνει ότι το ρίσκο της θνησιμότητας μειώνεται κατά τουλάχιστον 7% με 8% για κάθε 20 γραμμάρια όσπρια που έτρωγαν οι συμμετέχοντες. Αυτή η τροφή από μόνη της μπορεί να σου προσθέσει μερικά χρόνια, αλλά θα πρέπει να προσέχεις γενικότερα τον εαυτό σου.

Όσο για το ποια φασόλια πρέπει να τρώμε, οι ειδικοί προτείνουν εκείνα της κονσέρβας ή τα ξηρά σε σακούλα. Αν επιλέξεις αυτά της κονσέρβας, τότε πρόσεχε να μην έχουν πολύ αλάτι. Βάλε τα φασόλια σε σούπες, σαλάτες, σπιτικά burgers και όπου αλλού σου κάνει κέφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb