Dolce Vita

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσεις τα τζάμια

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 15, 2023

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσεις τα τζάμια
Photo by Nathan Fertig on Unsplash

Αν προσπαθείς να καθαρίσεις τα τζάμια του σπιτιού σου αλλά δεν κάνεις και πολύ καλή δουλειά, τότε μια ειδικός έχει μια πρόταση για σένα. Φτιάχνοντας μόνος/η σου ένα φυσικό καθαριστικό μόνο σε τρία βήματα.

Τα τζάμια είναι ένα επίπεδο παραπάνω όσον αφορά την καθαριότητα. Συνήθως δεν περιλαμβάνονται στους πιο σύντομους καθαρισμούς, που κάνεις κάθε εβδομάδα. Κι ενώ έχεις κάνει το σπίτι να αστράφτει, θα έρεθει εκείνη η ερώτηση από κάποιον «Έκανες και τα τζάμια;», να επιβεβαιώσει ότι τα τζάμια είναι μια κατηγορία από μόνη τους.

Βέβαια θα πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά, αφού μαζεύουν πολύ σκόνη. Το καθάρισμά τους μπορεί να γίνει παιχνιδάκι, αρκεί να έχεις λίγο ξύδι.

Η Sophie Webb, influencer που ασχολείται με θέματα καθαριότητας και οργάνωσης και έχει χιλιάδες ακολούθους στο Instagram, μας προτείνει ένα εύκολο κθαριστικό για τζάμια, που φτιάχνεται με υλικά που μάλλλον έχετε όλοι στο σπίτι.

Σε έναν κουβά με ζεστό νερό, προσθέτουμε 1/4 του φλιτζανιού ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων. Πάρτε έναν καθαριστή τζαμιών, ώστε να τρίψετε τα παράθυρα εύκολα και γρήγορα. Στεγνώστε τα μετά με ένα πανί μικροινών ώστε να μην έχετε υπολείμματα σκόνης ή απορρυπαντικού.

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλωστε και σε άλλες καθαριότητες του σπιτιού. Το λευκό μπορεί να χρησιμέυσει στα ρούχα, διώχνοντας τους λεκέδες και τις δυσάρεστες οσμές, σιώχνει τη μούχλα από το μπάνιο, ενώ μπορεί να διώξει τις μύγες από το σπίτι.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb