ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πόλη της Σικελίας που σχηματίζει το τέλειο εξάγωνο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 21, 2023

Η πόλη της Σικελίας που σχηματίζει το τέλειο εξάγωνο
@amusingplanet.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σικελία ήταν κάποτε μέρος της Magna Grecia, δηλαδή της Μεγάλης Ελλάδας, άρα μια περιοχή που πάντα τραβούσε τοι ενδιαφέρον μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επαρχία της Κατάνια, η πόλη Grammichele είναι ιδιαίτερη για την αρχιτεκτονική της. Κι αυτό γιατί η γεωμετρία της είναι τέλεια, σχηματίζοντας ένα εξάγωνο.

Το 1693, έγινε ένας μεγάλος σεισμός στο ιταλικό νησί. Οι επιζώντες έχτισαν την καινούργια πόλη της Grammichele, ονομάζοντας της έτσι από τον άγιό τους, St. Michele, και ελπίζοντας πως ο άγιος θα την προστατέψει από τις φυσικές καταστροφές.

Στη σύγχρονη εκδοχή της χτίστηκε από τον Carlo Maria Carafa Branciforte και σχεδιάστηκε από τον Michele da Ferla. Ήταν η πρώτη πόλη στην Ευρώπη με εξαγωνική διάταξη, η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί και να συνεχίζει να σχηματίζει ένα τέλειο εξάγωνο. Είναι χωρισμένη σε έξι τομείς, με έξι δρόμους να οδηγούν στην κεντρική πλατεία, σχηματίζοντας αυτό το εξάγωνο. Πρόκειται για κάτι σπάνιο, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα τράβηξε τα βλέμματα από σχεδιαστές, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, αλλά κανένας δεν κατάφερε να σχεδιάσει αυτή την εξαγωνική διάταξη σε μεγάλη κλίμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb