Νέα

3 εξαιρετικές ελληνικές ταινίες που πρέπει να δεις στο Ertflix

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 04, 2023

3 εξαιρετικές ελληνικές ταινίες που πρέπει να δεις στο Ertflix
@filmfestival.gr

Το Ertflix δεν σταματά να έχει το νου του στις ταινίες - διαμαντάκια που παράγει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από τις ταινίες που έχει μέσα στον πλούσιο κατάλογό του.

Και δεν είναι λίγες αυτές οι ταινίες που μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα. Εμείς ψάξαμε, είδαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα 3 εξαιρετικές ελληνικές ταινίες που σίγουρα θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον…

18

του Βασίλη Δούβλη. Με τους Ιωσήφ Γαβριελάτο, Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Αναστάση Λαουλάκο, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλη Ντάρμα, Αντώνη Τσαμουρά, Σταύρο Τσουμάνη, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκο Γεωργάκη, Μάριο Γκιοκουτάι, Δημήτρη Δρόσο, Κίμωνα Κουρή.

Μια ταινία για την ελπίδα που πρέπει να έχουμε όλοι κι ας βλέπουμε γύρω μας τον κόσμο συνεχώς να αποτυγχάνει και να μας απογοητεύει. Μια αθηναϊκή ταινία με σπάνια κάδρα και πολλή στοργή. Σε μια λαϊκή αθηναϊκή συνοικία, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την αναζωπύρωση του φασισμού και την εξάπλωση της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους και οποιονδήποτε διαφέρει. Ένας συμμαθητής τους δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τη δράση τους και γίνεται γρήγορα στόχος τους.

Digger

του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Αργύρη Πανταζάρα, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Θύτη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Παύλο Ιορδανόπουλο, Στέφανο Κουτσαρδάκη, Βασίλη Μπισμπίκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αντώνη Τσιοτσιόπουλο.

Μια πολυβραβευμένη ταινία, με 10 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που μάλιστα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 94α βραβεία Όσκαρ. Ο Νικήτας είναι ένας πατέρας που ζει στην επαρχία της Βόρειας Ελλάδας, όπου μια εταιρεία εξόρυξης απειλεί το φυσικό τοπίο και αναστατώνει την καθημερινότητά του. Ο γιος του, Τζόνι, τον επισκέπτεται απροσδόκητα μετά από 20 χρόνια απουσίας, φέρνοντας μια διαφορετική ένταση στη ζωή του Νικήτα, όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του έχει πεθάνει. Ο γιος του απαιτεί πλέον τη μισή του κληρονομιά, προκαλώντας ένταση.

Μήλα

του Χρήστου Νίκου. Με τους Άρη Σερβετάλη, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρη Μπακιρτζή.

Μια ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη που αξίζει και μια ταινία τόσο σύγχρονη και διδακτική που σίγουρα θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον και θα σας προβληματίσει. Εξαιτίας μιας πανδημίας, που προκαλεί αμνησία στους ανθρώπους, ο σαραντάχρονος Άρης εντάσσεται σε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Μετά από την ολοκλήρωση κάθε αποστολής βγάζει μια φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο. Ενόσω προσπαθεί να δημιουργήσει τις αναμνήσεις της νέας του ζωής, γνωρίζεται με την Άννα, που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb