Παράξενα

Ο παράξενος λόγος για που ακυρώθηκε μια πτήση της easyJet: «Κάποιος το βρήκε διασκεδαστικό να...»

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 19, 2023

Ο παράξενος λόγος για που ακυρώθηκε μια πτήση της easyJet: «Κάποιος το βρήκε διασκεδαστικό να...»
@nypost

Οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet πρέπει να έμειναν απογοητευμένοι, αφού η πτήση τους μετά από δυο αναβολές, την τρίτη ακυρώθηκε. Ωστόσο ο λόγος για τον οποίον ακυρώθηκε ήταν δύσκολο να τον πιστέψεις.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η nypost, ο πιλότος φαίνεται να λέει στους επιβάτες που θα πετούσαν από την Τενερίφη προς το Λονδίνο ότι κάποιος βρήκε «μάλλον διασκεδαστικό… να αφοδεύσει στην μπροστινή τουαλέτα, οπότε τώρα θα μείνουμε εδώ τη νύχτα».

«Τώρα θα τους κατεβάσουμε όλους… και θα κλείσουμε ξενοδοχεία, και θα πετάξουμε πίσω αύριο το πρωί» συνέχισε να λέει ο πιλότος, οι οποίοι σηκώθηκαν αγανακτισμένοι από τις θέσεις τους. Μην ξεχνάμε ότι η παράξενη ανακοίνωση έγινε αφού είχαν υπάρξει ήδη καθυστερήσεις.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 8.05 μ.μ, ωστόσο πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο, το πλήρωμα πρότεινε ένα κουπόνι 610 ευρώ σε όσους άλλαζαν πτήση. Κι αυτό γιατί το αεροπλάνο ήταν πολύ μικρό.

Όταν δεν δέχθηκε κανείς, 10 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο, προκαλώντας αντιδράσεις. Κάτι που κράτησε δυο ολόκληρες ώρες, όπως δήλωσε ένας επιβάτης. «Μόλις έβγαλαν αυτούς τους 10 ανθρώπους, το αεροπλάνο ήταν βαρύ, επειδή ήταν πλήρες», συνέχισε. «Έτσι, στη συνέχεια, έβαζαν τυχαία τις αποσκευές μας σε άλλες πτήσεις προς το Λονδίνο, και αυτό πήρε πάλι αρκετές ώρες».

Μόνο όταν τελείωσε όλο αυτό, ο πιλότος ανακοίνωσε ότι η πτήση ακυρώθηκε. Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν άλλη μια νύχτα στην Τενερίφη, ωστόσο όπως είπαν μερικοί η easyJet δεν ήταν σε θέση να παρέχει σε όλους δωμάτιο. Μια δήλωση στην ιστοσελίδα της σχετικά με τον εντοπισμό της πτήσης φέρεται να αναφέρει:

«Λόγω της εξαιρετικά υψηλής ζήτησης, δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να βρούμε δωμάτια ξενοδοχείων στην περιοχή. Εάν χρειάζεστε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και είστε σε θέση να το κλείσετε μόνοι σας, θα σας επιστρέψουμε το κόστος ενός δωματίου σε λογικές τιμές, τα γεύματα και τα έξοδα ταξιδιού από και προς το ξενοδοχείο σας. Σε αυτή την περίπτωση, σας ζητάμε να αναζητήσετε καταλύματα που είναι τριών αστέρων ή ισοδύναμα».
Ο επιβάτης της πτήσης δήλωσε επίσης ότι «το όλο περιστατικό αντιμετωπίστηκε πολύ άσχημα, διότι θα μπορούσε να είναι πραγματικά ένα ατύχημα. Είχαμε πολλά προβλήματα με την πτήση μας, οπότε κάποιος θα μπορούσε κυριολεκτικά να το κάνει, χωρίς να το κάνει επίτηδες».

Η easyJet φυσικά απάντησε και στέλεχός της επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Η EasyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8054 από την Τενερίφη προς το Λονδίνο Γκάτγουικ στις 15 Οκτωβρίου καθυστέρησε αρχικά, ενώ κάποιες αποσκευές εκφορτώθηκαν για να μεταφερθούν στην επόμενη διαθέσιμη πτήση για λόγους ασφαλείας, λόγω του υπερβολικού βάρους του αεροσκάφους», ανέφερε η δήλωση.

Και συνέχισε λέγοντας πώς «Η πτήση στη συνέχεια καθυστέρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω του ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν πρόσθετο καθαρισμό». «Παρείχαμε διαμονή σε ξενοδοχείο για όλους τους επιβάτες, ωστόσο, καθώς υπήρχε περιορισμένη διαθεσιμότητα κοντινών ξενοδοχείων στην περιοχή, ενημερώσαμε επίσης όσους πελάτες είχαν κάνει δική τους κράτηση ότι θα τους επιστραφεί το αντίτιμο. Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet, και ενώ αυτό ήταν εκτός του ελέγχου μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb