Νέα

Πώς περνάει ο 22χρονος που πούλησε την εταιρεία του στο Facebook αντί 2 δισ. ευρώ


Δημοσίευση ΑΠΡ 27, 2015

Πώς περνάει ο 22χρονος που πούλησε την εταιρεία του στο Facebook αντί 2 δισ. ευρώ

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, το Facebook ανακοίνωσε πως απέκτησε την startup εταιρεία Oculus VR, πληρώνοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια στον 22χρονο ιδρυτή της, Palmer Luckey.

Ο Luckey, που δημιούργησε τα πρώτα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας στο γκαράζ του σπιτιού του, όντας ακόμα έφηβος, κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του, προσθέτοντας περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό του, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, μετά από την πώληση της εταιρείας του στο πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, συνεχίζει να κρατά ένα χαμηλό προφίλ ή τουλάχιστον αυτό δείχνει με τον τρόπο ζωής του τον τελευταίο χρόνο.

Ο νεαρός επιχειρηματίας κατοικεί στο Atherton, μια πόλη στη Silicon Valley, με γείτονές του τον Eric Schmidt της Google, αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HP. Όμως ο 22χρονος δεν ζει μόνος του, όπως θα περιμένατε όλοι, αλλά συγκατοικεί με 7 φίλους του στο ίδιο σπίτι, το οποίο αποκαλεί και «Το Κοινόβιο».

Η παρέα περνά τις ώρες της παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, ενώ ο Luckey δηλώνει πως θα προτιμούσε να περπατά συνεχώς ξυπόλυτος.

Παρ' όλα αυτά, συνήθως φορά σανδάλια και ένα σπορ πουκάμισο. Όσο για την Oculus, έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στη Silicon Valley, με κάποιες από τις υπηρεσίες της να τρέχουν ακόμα από τα παλιά γραφεία, στο Irvine, με τον 22χρονο να τα επισκέπτεται συχνά. Μετά από τη συμφωνία του με το Facebook πάντως, ο Luckey αγόρασε ένα Tesla Model S, δηλώνοντας πως ο Elon Musk είναι ένας ωραίος τύπος, που αξίζει τα λεφτά του, μιας και ξόδεψε 120.000 δολάρια γι' αυτό το αυτοκίνητο. Πού και πού όμως, οδηγεί και ένα GMC φορτηγό του 1986, για αλλαγή.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb