Νέα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Πιέρο ‑ Η ιστορία του «βασιλιά της νύχτας» των 80`s

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 30, 2021

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Πιέρο ‑ Η ιστορία του «βασιλιά της νύχτας» των 80`s

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Πέτρος Παπαϊωάννου, ο βασιλιάς της νύχτας των 80s, ο άνθρωπος που ξεσήκωνε κάποτε τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν γνωστός και ως «Πιέρο» (Piero), καθώς υπήρξε ιδιοκτήτης της θρυλικής ντίσκο «Pieros», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (στην οδό Λασσάνη όπου μεγάλωσαν γενιές και γενιές). Θεσσαλονικιός, δούλεψε αρχικά ως σερβιτόρος στο ζαχαροπλαστείο Μουτάφη απέναντι από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Το 1968 γνωρίστηκε με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, σημερινό ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ Berlin στο κέντρο της πόλης. Οι δυο τους δούλεψαν μαζί, αρχές της δεκαετίας του ’70, στον γνωστό επιχειρηματία Λάκη Ραπτάκη και το «summer Tiffany’s» το οποίο βρίσκονταν μέσα στην Έκθεση,.

«Εκεί φιλοξενούσαμε λαϊκά συγκροτήματα με καρέκλες αλλά δεν ήταν ακριβώς λαϊκό το πρόγραμμα και ήταν ουσιαστικά σαν ταράτσα. Φέρναμε τον Νταλάρα, την Βίσση κ.α.» ανέφερε στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Παπαδόπουλος. Αργότερα το «summer Tiffany’s» μετατράπηκε σε κλαμπ που έπαιζαν ξένα συγκροτήματα.

Σταδιακά o Πιέρο άνοιξε τον βηματισμό του και έστησε το πρώτο του μαγαζί στη Λασσάνη, στο παλιό καμπαρέ Imperial. H ντίσκο μεταφέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον πρώην κινηματογράφο «Ιφιγένεια», στη συμβολή Β. Ηρακλείου με Αριστοτέλους, εκεί που σήμερα στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο «Barbarella». Για δεκαετίες ολόκληρες ήταν το δεξί χέρι του επιχειρηματία Λάκη Ραπτάκη ο οποίος δημιούργησε περισσότερα από 60 νυχτερινά μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο και Νέα Υόρκη.

«Έπαιρνε το μικρόφωνο και ξεσήκωνε τη νεολαία - Σημάδεψε την νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης»

«Είχε μεγάλη τρέλα. Πολλοί θεωρούσαν ότι είχε και το 'Pieros' στη Μύκονο αλλά δεν είχε καμία σχέση με κείνο. Έπαιρνε το μικρόφωνο και έκανε σόου, Φώναζε, έλεγε αστεία, ιστορίες, γνωρίζοντας την αποθέωση του κόσμου. Η νεολαία του είχε ιδιαίτερη αδυναμία και κατάφερνε πάντα να την ξεσηκώνει. Δούλεψε σε όλα τα Tiffany’s του Ραπτάκη. Τον είχε ‘αρχηγό’» δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Ο Πιέρο σημάδεψε την νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Ήταν η ΄κορυφή' στις ντίσκο. Το στυλ του όλο ήταν ιδιαίτερο και κυρίως ήταν φίρμα στα κυριλέ μαγαζιά».

Από το 2019, ο Πιέρο είχε υποστεί σχεδόν ολική τύφλωση ενώ ζούσε μόνος του, σχεδόν χωρίς πόρους, κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. «Μέχρι πρόσφατα με επισκέπτονταν σπίτι μου και μου λέγε για το ζάχαρο που τον ταλαιπωρούσε ενώ ανησυχούσε τι θα απογίνει».

Το απόγευμα της Παρασκευής (29/10) υπέστη αιφνίδια καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Την είδηση γνωστοποίησαν η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο «Πιέρο» νοσηλευόταν από τον Απρίλιο του 2021 στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΠΚΜ «Ο Άγιος Παντελεήμων» από τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν της δικής του επιθυμίας και την συμβολή όλων όσων τον αγάπησαν και υπήρξε για αυτούς αναφορά των εφηβικών και νεανικών τους χρόνων. Η νεκρώσιμος ακολουθία προγραμματίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων εντός του παραρτήματος «Ο Άγιος Παντελεήμων». Σημειώνεται ότι, την τελετή και τα έξοδα κηδείας ανέλαβε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

[ΠΗΓΗ]
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb