Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Νέα

Πέθανε ο δημιουργός του διάσημου λογότυπου «I love NY»

O Milton Glaser έμεινε στην ιστορία για το λογότυπο «I love NY» που σχεδίασε το 1977

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 27, 2020

Πέθανε ο δημιουργός του διάσημου λογότυπου «I love NY»

Ο σημαντικός αμερικανός γραφίστας Milton Glaser, δημιουργός του εμβληματικού λογότυπου «I love NY», πέθανε ανήμερα των γενεθλίων του, σε ηλικία 91 ετών. Η σύζυγός του Shirley Glaser ανακοίνωσε τον θάνατό του στους New York Times, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννηθείς την 26η Ιουνίου του 1929 στο Μπρονξ, ο Milton Glaser δημιούργησε το λογότυπο «I love NY» τη δεκαετία του 1970, συγκεκριμένα το 1977, έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τις ανάγκες μιας τουριστικής καμπάνιας.

I ❤ NY from Dress Code on Vimeo.

«Αυτό που ο Milton Glaser προσέφερε στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα έπειτα από εκείνον. Το «I love NY» ήταν το τέλειο λογότυπο εκείνη την εποχή και εξακολουθεί και σήμερα. Χάσαμε έναν εξαιρετικό σχεδιαστή και έναν μεγάλο Νεοϋορκέζο» είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo.

Εκτός του διάσημου «I love NY», με την κόκκινη καρδιά στο λευκό φόντο, ο Γκλέιζερ δημιούργησε, επίσης, το περίφημο πόστερ του Bob Dylan με τα ψυχεδελικά μαλλιά.

Το 1968 θα ιδρύσει το περιοδικό New York, μαζί με τον Clay Ferker, διευθύνοντάς το καλλιτεχνικά για εννιά χρόνια μέχρι το 1977. Το έντυπο που αντιπαρατάχθηκε στο The New Yorker, μίλησε με μια άλλη γλώσσα για τη ζωή, τον πολιτισμό, την πολιτική και το στιλ στην «Πόλη των Πόλεων».

Ο σχεδιαστής τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών το 2009, το οποίο του απένειμε ο τότε πρόεδρος Barack Obama, κι έγινε έτσι ο πρώτος γραφίστας που βραβεύτηκε με την υψηλότερη διάκριση που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στους καλλιτέχνες.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb