Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Παράξενα

Αυστραλία: Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος ‑ Σε κώμα 18χρονος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας έφηβος, που νοσηλεύεται με σπασμένο λαιμό και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 08, 2021

Αυστραλία: Φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε σκάφος ‑ Σε κώμα 18χρονος

Δύο άνδρες στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, νοσηλεύονται με τραύματα μετά από ατύχημα που είχαν με το σκάφος τους όταν μια φάλαινα τους επιτέθηκε.

Ο 18χρονος Νικ και ο 39χρονος θετός τους πατέρας Ματ, ψάρευαν στη Βόρεια Ναρούμα την Κυριακή το πρωί, όταν η τεράστια φάλαινα πήδηξε έξω από το νερό και χτύπησε το κατάστρωμα του σκάφους. Ο Ματ, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, φέρεται να «έσωσε τη ζωή του Νικ» όταν έδρασε γρήγορα και κάλεσε βοήθεια.

Παρά το γεγονός ότι ο 18χρονος έχει διαφύγει τον θάνατο, η οικογένειά του είπε σε δήλωσή της στην «Daily Mail Australia» πως βρίσκεται σε κώμα και δεν ξέρουν εάν θα ξυπνήσει ποτέ.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φάλαινες μπορούν να φτάσουν τα 18 μέτρα σε μήκος και ζυγίζουν έως και 40 τόνους.

«Δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει και αν ξυπνήσει»

Η οικογενειακή φίλη Κάρμεν Μπάρτλεϊ οργάνωσε μια εκστρατεία Go Fund Me για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του Ματ. «Σε αυτό το στάδιο, δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει ή πώς έχει επηρεάσει τον εγκέφαλό του» είπε η Μπάρτλεϊ. Εξήγησε πως η οικογένεια θα χρειαστεί να κάνει τροποποιήσεις στο σπίτι τους για να είναι προσβάσιμο και εύχρηστο στον 18χρονο.

Ο διοικητής της θαλάσσιας περιοχής, επιθεωρητής Τζο Μακ Νάλτι, δήλωσε ότι η Maritime NSW ξεκίνησε έρευνα για τις περιστάσεις γύρω από το περιστατικό. «Ενώ οι έρευνες είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο, το περιστατικό δείχνει τους κινδύνους που αυτά τα θηλαστικά μπορούν να θέσουν σε εκείνους που βρίσκονται στο νερό» ανέφερε. «Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των φαλαινών που μεταναστεύουν στον Βορρά έχει αυξηθεί δραματικά και οι λιμενικές αρχές έχουν λάβει αναφορές ότι ταξιδεύουν πιο κοντά στην ακτή από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια».

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb