Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Παράξενα

Nike: Η γκάφα στα νέα της παπούτσια που μόνο οι Έλληνες θα καταλάβουν

Ο φόρος τιμής στη θεά Νίκη... που πήγε στραβά

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 08, 2021

Nike: Η γκάφα στα νέα της παπούτσια που μόνο οι Έλληνες θα καταλάβουν

Η ιστορία είναι ίσως γνωστή. Το 1971 ο Φίλ Νάιτ αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του σειρά παπουτσιών και ζήτησε από όλους τους υπαλλήλους του να γράψουν την πρότασή τους σε ένα χαρτί και στη συνέχεια να το ρίξουν σε ένα καπέλο.

Τελικά, επιλέχθηκε το όνομα «NIKE» από την αρχαία Ελληνίδα θεά Νίκη.

Βέβαια, με τα χρόνια η σύνδεση του ονόματος της εταιρίας με την αρχαία Ελληνική μυθολογία ξεχάστηκε. Όμως η γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών αποφάσισε να γιορτάσει τη θεά Νίκη με την κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης του Air Force 1 Low.

Διατηρώντας την εμφάνισή του μονόχρωμη, το νέο αυτό παπούτσι αντικατέστησε το λείο δέρμα του με ραβδωτό δέρμα Epi, προσθέτοντας υφή στο κουντεπιέ και το μέρος της φτέρνας. Ένα ασημένιο πλέγμα βρίσκεται διακριτικά κάτω από τα άσπρα κορδόνια, ενώ η "γλώσσα" έχει χαρακτηριστική όψη που θυμίζει τα φτερά της Θεάς.

Η θεματική αφιέρωση στη Θεά Νίκη συνεχίζεται μέσα στο παπούτσια, όπου μια εικόνα της Νίκης της Σαμοθράκης έχει αποτυπωθεί στις σόλες. Στο πίσω μέρος, το ένα παπούτσι γράφει "NIKE AIR" με ελληνικά γράμματα, ενώ το άλλο έχει κλαδί φοίνικα (το σύμβολο της νίκης) κεντημένο με μεταλλικό ασήμι.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που μόνο οι Έλληνες θα προσέξουν...

Θέλοντας η NIKE να παραπέμψει στην "καταγωγή" της Θεάς Νίκης, χρησιμοποίησε μια ελληνοπρεπή γραμματοσειρά. Μόνο που μάλλον δεν έψαξαν πολύ πως θα έπρεπε να γράψουν στα Ελληνικά το NIKH και τελικά στη φτέρνα (αλλά και στο εσωτερικό) βλέπουμε να γράφει... ΠΙΚΣ AIR!!!

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb