Νέα

Η γιγάντια ασιατική αράχνη που τρομάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΝΟE 11, 2021

Η γιγάντια ασιατική αράχνη που τρομάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες
Wikimedia Commons

Η αράχνη Joro είναι εγγενής στην Ανατολική Ασία, αλλά άρχισε να εμφανίζεται στη Georgia το 2014 αφού πιθανότατα παγιδεύτηκε σε ένα κοντέινερ.

Η αράχνη Joro μπορεί να φτάσει στο μέγεθος μιας ανθρώπινης παλάμης και μπορεί να πλέκει τεράστιους ιστούς!

Εχει εντυπωσιακά κόκκινα και κίτρινα σχέδια. Μπορεί να πλέκει χρυσούς ιστούς που μοιάζουν με σφαίρα που εκτείνονται σε πολλά μέτρα.

Οι Αμερικανοί που ζουν στις κομητείες που περιβάλλουν την Ατλάντα στο βόρειο τμήμα της πολιτείας έχουν αναφέρει έναν συγκλονιστικό πολλαπλασιασμό αυτών των εντόμων. Οι χρυσοί ιστοί τους εμφανίζονται στα γραμματοκιβώτια, μπλοκάρουν βεράντες και τις βλέπουν διαρκώς κατά μήκος των γραμμών ηλεκτροδότησης.

Οι αράχνες Joro διαφέρουν στην εμφάνιση ανάλογα με το φύλο τους. Τα θηλυκά μπορούν να μεγαλώσουν έως και τρεις έως τέσσερις ίντσες και να έχουν εντυπωσιακές κίτρινες και κόκκινες ρίγες που τα καθιστούν εύκολο να εντοπιστούν. Τα αρσενικά είναι πολύ μικρότερα και έχουν καφέ χρώμα. Και τα δύο παντως, έχουν διάρκεια ζωής μόλις ενός έτους και συνήθως εντοπίζονται το φθινόπωρο. Αν και η αράχνη Joro είναι δηλητηριώδης, δεν θα δαγκώσει τους ανθρώπους εκτός και αν νιώσει ότι απειλείται. Ακόμη και τότε, το δάγκωμα μιας αράχνης Joro δεν είναι θανατηφόρο - αν και μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb