Dolce Vita

Ξέρουμε τη συνταγή για να φτιάξετε πολύχρωμους κουραμπιέδες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΔΕΚ 20, 2021

Ξέρουμε τη συνταγή για να φτιάξετε πολύχρωμους κουραμπιέδες
youtube

Κουραμπιέδες ναι, αλλά κάπως αλλιώς για να δοκιμάσουμε και κάτι νέο! Βρήκαμε τη συνταγή από το κανάλι Maria's Pastry Ideas στο YouTube. Πάμε να τους φτιάξουμε;

Υλικά:

500 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ άχνη ζάχαρη
200 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα και χοντροκομμένα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
έξτρα άχνη για το πασπάλισμα
χρώματα ζαχ/κής σε σκόνη

Eκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο και ανακατέψτε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το βούτυρο από τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα και προσθέστε την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια ζύμη που να σπάει όταν την πιέζετε. Πλάστε τους κουραμπιέδες σε κυκλικό σχήμα κάνοντας μια λακκουβίτσα στη μέση καθώς πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλό σας. Ψήστε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C στον αέρα για 25 λεπτά.

Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν τελείως πριν βάλετε άχνη. Σε ένα πλαστικό σακουλάκι βάλτε λίγη άχνη με πολύ λίγη ποσότητα από το χρώμα ζαχ/κής σε σκόνη και ανακατέψτε καλά μέχρι χρωματιστεί η άχνη ομοιόμορφα. Βάλτε έναν κουραμπιέ στο σακουλάκι με την χρωματιστή άχνη, ανακατέψτε καλά να πάει παντού η άχνη και τοποθετείστε τον σε μια πιατέλα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τους υπόλοιπους κουραμπιέδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα διαφορετικά χρώματα θέλετε. Οι πολύχρωμοι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι!

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb