Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Παράξενα

Τα κόλπα της κατάφεραν να ξοδεύει μόλις 7 δολάρια το μήνα σε φαγητό

Ας μας δώσει μαθήματα τέλοσπάντων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 04, 2022

Τα κόλπα της κατάφεραν να ξοδεύει μόλις 7 δολάρια το μήνα σε φαγητό

Μια 24χρονη γυναίκα έγινε διάσημη στα social media της Νότιας Κορέας αυτόν τον μήνα, αφού αποκαλύφθηκε ότι κατάφερε να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια γουόν (79.400 $) μέσα σε 4 χρόνια, όντας εξαιρετικά φειδωλή.

Η Ji-hyeon Kwak άρχισε να εργάζεται όταν ήταν 19 ετών και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να εξοικονομήσει χρήματα αν επρόκειτο ποτέ να αποκτήσει το δικό της μέρος για να ζήσει.

Παρά το γεγονός ότι κερδίζει κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια γουόν το μήνα (μετά φόρους), η νεαρή γυναίκα κατάφερε να βάζει αρκετά στην άκρη κάθε μήνα για να εξοικονομεί πάνω από 100 εκατομμύρια γουόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύντομα θα αποκτήσει το δικό της μέρος για να ζήσει. Αλλά, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εξοικονόμηση τόσων χρημάτων με έναν τόσο μικρό μισθό δεν ήταν εύκολη. Έπρεπε να φτάσει τη λιτότητά της σε ένα ακραίο επίπεδο, το οποίο περιελάμβανε να ξοδεύει μόλις 8.400 won (6,7 $) για φαγητό το μήνα. 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, η Ji-hyeon Kwak δεν ζει αποκλειστικά με σακουλάκια instant ramen. Στην πραγματικότητα, είναι γενικά σε θέση να τρώει μια ισορροπημένη διατροφή με πολύ μικρό προϋπολογισμό, χάρη σε ένα σύστημα κουπονιών και εκπτώσεων που τελειοποίησε με τα χρόνια. Αυτό της επιτρέπει να παίρνει τα προϊόντα που χρειάζεται ουσιαστικά δωρεάν ή με πολύ μικρά χρηματικά ποσά, επιτρέποντάς της να εξοικονομήσει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Σε μια πρόσφατη εμφάνιση στο πρόγραμμα Master of Living του SBS, η 24χρονη γυναίκα είπε ότι χρησιμοποιεί διάφορες εφαρμογές και έρευνες για να λαμβάνει πόντους και κωδικούς κουπονιών που μπορούν στη συνέχεια να δαπανηθούν σε μια ποικιλία προϊόντων. Σαρώνει τις αποδείξεις όποιων αγορών κάνει και κερδίζει μερικές εκατοντάδες γουόν κάθε φορά. Ακούγεται σαν χάσιμο χρόνου και προσωπικών δεδομένων, αλλά όταν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, κάθε λίγο μετράει.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb