Νέα

Όταν η Ζωή Λάσκαρη εμφανίστηκε γυμνή στη σκηνή και κατέληξε στο νοσοκομείο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 26, 2023

Όταν η Ζωή Λάσκαρη εμφανίστηκε γυμνή στη σκηνή και κατέληξε στο νοσοκομείο

Μία από τις ωραιότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου, η Ζωή Λάσκαρη δεν φοβήθηκε ποτέ να δείξει το σώμα της χωρίς ρούχα, ούτε στο πανί, ούτε στη σκηνή του θεάτρου, όταν το απαιτούσε ο ρόλος.

Είπε το ναι σε ρόλους που άλλες πρωταγωνίστριες αρνήθηκαν, φοβούμενες τις αντιδράσεις του κοινού, και τη συντηρητική κοινωνίας της εποχής.

Η Ζωή Λάσκαρη ταυτίστηκε με μοιραίους ρόλους, έγινε το sεx symbol της εποχής, όμως κανείς δεν μπορούσε να πει πως ήταν μόνο μια ωραία γυναίκα.

Η έντονη προσωπικότητά της και το ταλέντο, ήταν απάντηση σε όσους υποκριτικά την κατηγορούσαν για προκλητικές εμφανίσεις.

«Το ότι εμφανίζομαι γυμνή σε διάφορες ταινίες δεν το θεωρώ καθόλου πρόστυχο ή ανήθικο. Αγαπώ το κορμί μου, έχω συμφιλιωθείτε τη γύμνια μου και γυμνή κολυμπάω και στη θάλασσα. Όχι βέβαια στο Φάληρο, αλλά σε όλες τις απόμερες γωνιές της Μυκόνου». Αυτά ήταν τα λόγια της σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Σε μια θεατρική παράσταση, την "Φρύνη την εταίρα", υποδύοταν την διάσημη εταίρα της αρχαιότητας την οποία λάτρεψε ο Πραξιτέλης και οδηγήθηκε σε δικαστήριο της εποχής, αλλά αθωώθηκε, όταν έμεινε γυμνή μπροστά σε αυτούς που την κατηγορούσαν, οι οποίοι μαγεμένοι από την ομορφιά της, απέσυραν τις κατηγορίες.

Η Ζωή Λάσκαρη για τις ανάγκες του ρόλου έμενε τελείως γυμνή στη σκηνή. Εφημερίδες της εποχής, κυκλοφορούσαν με καθόλου κολακευτικά σχόλια για την ίδια, και θεατές πήγαιναν στο θέατρο για να διμαρτυρηθούν. Μέσα και έξω από το θέατρο.

Μια νύχτα, οι αντιδράσεις και τα υβριστικά σχόλια μέσα στο θέατρο ήταν τόσο έντονα, που η Ζωή Λάσκαρη έχασε τις αισθήσεις από την ένταση που είχε προκληθεί.

Παρά τον δυναμικό της χαρακτήρα, αναγκάστηκε να κατεβάσει το έργο. Οι πουριτανοί Αθηναίοι είχαν κερδίσει τη μάχη.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb