Νέα

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 19, 2024

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας
pexels

Ενώ η ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε δυναμικά σαν η λύση απέναντι στο πρόβλημα με τα ορυκτά και την έλλειψη που θα υπάρχει σε λίγες δεκαετίες, σήμερα υπάρχουν φωνές που δεν πιστεύουν πως είναι η λύση, αλλά ένα ακόμη πρόβλημα.

Οι ειδικοί θεωρούν πως ενώ η ιδέα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος κίνησης των οχημάτων που δεν θα κάνει κακό στο περιβάλλον, η ηλεκτροκίνηση απαιτεί ενέργεια που είναι δύσκολο και κοστοβόρο να παραχθεί.

Έτσι εδώ και χρόνια υπάρχει ένα project όπου οι κατασκευαστές προσπαθούν να βάλουν το υδρογόνο στο παιχνίδι της κίνησης. Οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στο υδρογόνο, ενώ οι Κινέζοι επενδύουν στα συνθετικά καύσιμα, ενώ η καινούργια ιδέα που βγαίνει στο προσκήνιο είναι η αμμωνία.

Η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει έναν κινητήρα που μπορεί να δουλέψει με αμμωνία. Η γνωστή εταιρεία κατασκευής μηχανών σε συνεργασία με την GAC Group ολοκλήρωσε με επιτύχια τις προσπάθειες της.

Την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με πολλά υλικά να δοκιμάζονται, υπάρχουν αρκετά ερωτήματα - προβλήματα, όπως η παραγωγή τόσων μεγάλων ποσοτήτων από τα υλικά που δοκιμάζονται, αλλά και η αποθήκευση τους και ο εφοδιασμών των ιδιωτών.

Μένει να δούμε πως θα γίνει η αποφασισμένη μετάβαση από τη βενζίνη στο επόμενο καύσιμο του μέλλοντος.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb